Meny Stäng

Frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om peruker/hårersättningar

Vanliga frågor & svar

Vi svarar på frågor om peruker och andra hårersättningar och ger dig råd och hjälp för att hitta rätt peruk för just dig. 

Vi vill att du bokar tid för utprovning så att vi kan ge dig personlig rådgivning där vi går igenom dina önskemål för att hitta en lösning som passar just dig. Du får prova hårersättningar i olika frisyrer och färger för att hitta det som passar dig bäst.

Du kan få din peruk direkt om du hittar frisyr och färg som passar. Vid beställning är leveranstiden 7-10 dagar. 

Ja, självklart eftersom alla människor har olika form och storlek på huvudet. Våra peruker/hårersättningar finns i olika storlekar för att passa just dig så att du ska slippa limma/tejpa peruken.

Nej, du kan inte sova i en peruk/hårersättning. Friktionen som uppstår under natten då du rör dig kan ge upphov till fällning, dvs. hår lossnar från peruken/hårersättningen.
Har du extensions kan du absolut sova med håret i, gör en fläta under natten för att undvika slitage.

Ja, det kan du göra. Vid träning svettas du mer och salt sätter sig i peruken/hårersättningen. Det är därför viktigt att du tvättar din peruk/hårersättning när du är klar med träningen.

För mycket aktiva personer rekommenderar vi en extra peruk/hårersättning. 

Ja, det går bra. Låt inte salt från saltvatten torka in i peruken/hårersättningen. Tvätta din peruk/hårersättning direkt efter du badat. 

Detsamma gäller bad i klorvatten och i badtunna. 

Nej inte varmare än med det egna håret. Våra peruker är tunna, dvs. inte mycket hår på och är därför inte varma. Monturen, det som håret är fastsytt på, är gjord av ett tunt nät och mjukt material som känns behaglig och är inte alls varm.

Det här är en hemsida och vår tanke är att visa ett urval ur sortimentet som vi erbjuder. Självklart svarar vi på frågor om priser. Kontakta oss!

Tveka inte att kontakta oss

Hittar du inte svar på dina frågor eller är det något du undrar över är du välkommen att kontakta oss på Benitas Perukmakeri och Hårstudio AB via e-post info@benitashair.se

Boka tid för utprovning

Vi hjälper dig att hitta peruken/hårersättningen som passar dig och din livsstil.

Gratis utprovning för dig som har rekvisition och 500 kr för dig utan rekvisition.

Kontakta oss på: 08-732 61 27 eller 070-467 00 60.