Meny Stäng

Frågor & svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om peruker/hårersättningar

Vanliga frågor & svar

Vi svarar på frågor om peruker och andra hårersättningar och ger dig råd och hjälp för att hitta rätt peruk  för just dig. Välj mellan äkta hår eller syntetisk fiber till bra pris. 

Hur går det till?

Vi vill att du bokar tid för utprovning så att vi kan ge dig personlig rådgivning där vi går igenom dina önskemål för att hitta en lösning som passar just dig. Du får prova hårersättningar i olika frisyrer och färger för att hitta det som passar dig bäst.

Hur lång tid tar det att få hårersättning?

Du kan få din peruk direkt om du hittar frisyr och färg som passar. Vid beställning är leveranstiden 7-10 dagar. 

Finns peruker och hårdelar i olika storlekar?

Ja, självklart eftersom alla människor har olika form och storlek på huvudet. Våra peruker/hårersättningar finns i olika storlekar för att passa just dig så att du ska slippa limma/tejpa peruken.

Kan jag sova i min peruk/hårersättning?

Nej, du kan inte sova i en peruk/hårersättning. Friktionen som uppstår under natten då du rör dig kan ge upphov till fällning, d.v.s. hår lossnar från peruken/hårersättningen.
Har du extensions kan du absolut sova med håret i, gör en fläta under natten för att undvika slitage.

Kan jag träna i min peruk/hårersättning?

Ja, det kan du göra. Vid träning svettas du mer och salt sätter sig i peruken/hårersättningen. Det är därför viktigt att du tvättar din peruk/hårersättning när du är klar med träningen.

För mycket aktiva personer rekommenderar vi en extra peruk/hårersättning. 

Kan jag ha på mig min peruk/hårersättning när jag badar?

Ja, det går bra. Låt inte salt från saltvatten torka in i peruken/hårersättningen. Tvätta din peruk/hårersättning direkt efter du badat. 

Detsamma gäller bad i klorvatten och i badtunna. 

Blir det varmt i peruk?

Nej, det blir inte varmare än med det egna håret. Våra peruker är tunna, dvs. inte mycket hår på och är därför inte varma. Monturen, det som håret är fastsytt på, är gjord av ett tunt nät och mjukt material som känns behaglig och är inte alls varm.

Varför finns det inga priser på produkterna?

Det här är en hemsida och tanken är att visa ett urval ur vårt sortiment. Självklart svarar på frågor om priser. Kontakta oss!

Hittar inte du det du söker kan du fråga oss på Benitas Perukmakeri via mejl: info@benitashair.se